24
Feb

Få nya svenska bolag vårdar sitt varumärke

Över 85 % av alla nyregisterade svenska bolag äger inte rätten till sitt namn. Det visar en undersökning som Uniqii gjort. Under 2014 registrerades det 62.368 nya bolag i Sverige men endast 8.477 nya varumärkesansökningar lämnades in. Det här visar att de flesta nystartade företag i Sverige uppenbarligen saknar kunskap om betydelsen av varumärken. Konsekvensen blir att värden för miljarder går förlorade och företagen står inför en rad risker. Men den här negativa trenden går att bryta!

I vår roll som varumärkesstrateg samarbetar Uniqii med ledande investorer och inkubatorer i Sverige för att höja kunskapen om varumärkets betydelse. För att bygga hållbara och konkurrenskraftiga varumärken har inte svenska tillväxtbolag råd att vara utan strategisk varumärkeskunskap.

Vi håller workshops och har enklare arbetsprocesser, anpassade för tillväxtbolag som behöver få koll på sina varumärken ur ett juridiskt och strategiskt perspektiv. Intresserad av att veta mer? Ta kontakt med Marie Lundström på +46 70-628 19 77 eller via mail marie.lundstrom@unqii.com

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *